Naslovnica Mostar CCI organizuje forume kandidata na lokalnim izborima u Mostaru

CCI organizuje forume kandidata na lokalnim izborima u Mostaru

171

Mostar — Centri civilnih inicijativa (CCI) u razdoblju od 3. do 16. 12. organizirat će devet foruma kandidata na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru.

– CCI su u prethodnih 20-ak godina organizirali na desetine slične događaje u bh. gradovima i općinama kako za lokane tako i za opće izbore. Od toga na proteklim lokalnim izborima organizirano je 15 foruma kandidata za gradonačelnika/načelnika u 15 lokalnih zajednica širom BiH – kazao je na konferenciji za novinare koordinator za odnose s javnošću i medijima CCI Zoran Pajčin.

Ta stranačka sučeljavanja izazvala su veliku pozornost građana širom BiH, a sada je na red došao i Mostar.

– Forumi će biti organizirani od 3. do 16. 12., i to na taj način da će biti održan po jedan forum unutar svakog od gradskih izbornih područja, a teme će se vezivati za to područje. S kandidatima s gradske liste planirana su tri foruma kandidata, gdje će fokus biti na generalnim temama vezano za unaprjeđenje postojećeg stanja u Mostara – pojasnio je Pajčin.

Podsjetio je da izbori za Gradsko vijeće Mostara nisu nisu održani 12 godina i stoga je u predizbornom razdoblju od iznimne važnosti otvoriti široki javni dijalog o temama koje su u nadležnosti lokalne vlasti.

– Organiziranjem foruma pod sloganom “Ti ih biraš, ti ih pitaš” stvara se prilika za građane Mostara da na najneposredniji način, direktnom demokratijom, od svojih kandidata, saznaju na koji način planiraju unaprijediti kvalitetu života u lokalnoj zajednici, i kakvu politiku planiraju voditi u naredne četiri godine – kazala je projekt menadžer CCI-a Ana Lučić.

Dodala je kako su Forumi kandidata sjajna prilika da kandidat promoviraju svoju viziju razvoja lokalne zajednice te da građanima direktno pojasne zašto su oni najbolji kandidati i zbog čega trebaju voditi svoju lokalnu zajednicu u naredne četiri godine.

– Cilj foruma kandidata je da se omogući neposredan dijalog između građana sa svojim kandidatima za vijećnike na lokalnim izborima, a sve u interesu lokalne zajednice i zajedničkog rješavanja važnih životnih pitanja u budućem mandatu. Također, forumi kandidata utjecat će na pospješivanje znanja građana s posebnim naglaskom na mlade osobe – birače, o stavovima političkih kandidata o pitanjima koja tretiraju probleme lokalne zajednice, kao i o drugim relevantnim problemima u Mostar – istaknula je Lučić.

 

(StarMo)