Naslovnica BiH Cavusoglu u Sarajevu: Turska podržava OHR, krucijalna uloga Christiana Schmidta

Cavusoglu u Sarajevu: Turska podržava OHR, krucijalna uloga Christiana Schmidta

124
Mevlut Cavusoglu

Sarajevo — Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu sastao se danas u Sarajevu sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom i poručio da će Turska nastaviti podržavati OHR.

Visoki predstavnik Schmidt je nakon sastanka kazao da Turska pruža snažnu i intenzivnu podršku za očuvanje funkcionalnosti države Bosne i Hercegovine.

“Zahvaljujem se ponovo ministru Cavusogluu na ovoj prijateljskoj posjeti i dobroj saradnji“, rekao je Schmidt, prenosi televizija N1, pozivajući se na agenciju Anadolija.

Turski ministar vanjskih poslova Cavusoglu zahvalio je visokom predstavniku Schmidtu na srdačnoj dobrodošlici te je dodao da je ovaj sastanka bio veoma koristan uoči sutrašnjih zvaničnih sastanaka koje će imati u Sarajevu s bh. zvaničnicima.

“Kao Turska od početka podržavamo OHR i u ovom kritičnom periodu vaše liderstvo je važno i imate krucijalnu ulogu za stabilnost i mir u Bosni i Hercegovini. Mi ćemo nastaviti podržavati OHR i vas lično visoki predstavniče Schmidt“, rekao je Cavusoglu.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)