Naslovnica Politika Čavara: SDA “glumi”…

Čavara: SDA “glumi”…

97
Marinko Čavara

Sarajevo — Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, u intervjuu za portal HMS, upozorava kako ponašanje SDA “pokazuje da samo žele potrošiti vrijeme”.

– Ponašanje SDA pokazuje da samo žele da prođe vrijeme bez ikakve promjene i da sa postojećim Izbornim zakonom idemo na izbore 2022. godine i da će do tada samo glumiti da pregovaraju – kazao je Čavara.

– Već duže vremena SDA uopće ne krije tu namjeru da ovlada Klubom Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i jasno je da i dalje postoji interes onih koji smatraju da Hrvatima po njihovoj brojnosti ne pripadaju prava koja su propisana Ustavom i zakonom i da bošnjačka politika ima pravo birati Hrvate u Klub Hrvata, a sve s ciljem stvaranja unitarnog entiteta s bošnjačkom dominacijom. Jasno je da SDA od tog cilja neće odustati i takav scenarij je moguć, što bi značilo potpuno poništavanje, odnosno jednostrano raskidanje Washingtonskog sporazuma od strane bošnjačkih predstavnika. Podsjećam da su predstavnici Hrvata i Bošnjaka Sporazumom utvrdili jednakopravno upravljanje Federacijom BiH. I time se automatski vraćamo na stanje prije potpisivanja Sporazuma. Zbog toga su nužne promjene Izbornog zakona i stabilnost koju može narušiti suluda želja za apsolutnom dominacijom Bošnjaka – kazao je Čavara za HMS.

(StarMo)