Naslovnica Izdvojeno Čavara: Sastanak HDZ i SDA “prilika za novi iskorak”

Čavara: Sastanak HDZ i SDA “prilika za novi iskorak”

416
Marinko Čavara

Mostar — “Sastanak koji će se održati u ponedjeljak između HDZ-a BiH i SDA prilika je za novi iskorak” – smatra Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH.

“Moramo nastaviti razgovore i intenzivirati ih jer je previše vremena izgubljeno. Godinu od izbora BiH nema novu vlast. Stoga, trebamo biti spremni i na dodatni kompromis i dogovor za rješenje prihvatljivo svima – kazao je Čavara.

Izrazio je u uvjerenje da će “sastanak biti uspješan s konstruktivnim prijedlozima kojima ćemo normalizirati odnose i biti korak bliže prema formiranju vlasti na državnom i federalnom nivou”.

“Izborom novog Vijeća ministara stvaramo uvjete za napredak BiH, bolje odnose između naroda, napredak na euroatlantskom putu, kao i provođenje odluka Ustavnog suda, odnosno usklađivanje Izbornog zakona s Ustavom BiH. Pravna država je apsolutni prioritet HDZ-a BiH, kao i SDA BiH, što podrazumijeva slobodne izbore i provedbu na takav način iskazane volje birača” – naglasio je, između ostalog, predsjednik Federacije BiH.

(StarMo)