Naslovnica Politika Čavara pozvao “na maksimalno odgovorno ponašanje”

Čavara pozvao “na maksimalno odgovorno ponašanje”

173
Marinko Čavara

Sarajevo — Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara traži od rukovodstava oba doma Parlamenta Federacije BiH da, po potrebi, osiguraju zasjedanje domova, poštujući naputke za sprječavanje širenja koronavirusa.

“Od Vlade Federacije BiH, u ustavnoj ulozi šefa izvršne vlasti, tražim da izvršava svoje nadležnosti i da u ovoj situaciji nema ustavne mogućnosti niti ijednog drugog razloga za preuzimanje uloge zakonodavca. Tražim od Vlade Federacije BiH da se maksimalno posveti zaštiti zdravlja svakog stanovnika Federacije BiH”, ističe Čavara.

Također, poziva sve nositelje dužnosti na maksimalno odgovorno ponašanje kako bi sve snage usmjerili na borbu za zdravlje i život svakog stanovnika, a ne da, kako navodi, otvaraju nove krize kršenjem zakona i Ustava, priopćio je Ured predsjednika FBiH.

“Ranije sam pozvao sve nositelje funkcija u Federaciji BiH na maksimalnu odgovornost u izvršavanju svojih mjerodavnosti, jer je u ovakvim situacijama najvažnije funkcioniranje sustava države bez bilo kakvih devijacija, politikanstva i nenadležnog postupanja i donošenja odluka. Ovo stanje nesreće predviđeno je Ustavom i zakonima, i samo ih trebamo provesti”, navodi se u priopćenju.

Predsjednik FBiH ponovno upozorava i traži od stanovnika da poštuju mjere kriznih stožera i upute zdravstvenih djelatnika i ustanova, navodi se u priopoćenju.

(StarMo)