Naslovnica Politika Čavara: Neko želi “islamizirati BiH”…

Čavara: Neko želi “islamizirati BiH”…

200
Marinko čavara

Mostar — Predsjednik bh. entiteta Federacija BiH Marinko Čavara (HDZ BiH) mišljenja je da visoki predstavnik Christian Schmidt “djeluje suprotno interesu hrvatskoga naroda”, te da je cilj trenutnih politika “islamizirati BiH”.

Predsjednik FBiH, inače i lice sa američke “crne liste” je mišljenja kako je Centralnu izbornu komisiju BiH “politički organizirala SDA”, te da CIK nametnutim izmjenama izbornog zakona može kažnjavati “koga god hoće”.

“S druge strane, podleći tolikom pritisku, od jedne rulje na cesti, to je apsurdno u smislu da neko želi pokazati da želi dobro BiH, a za to ima i mehanizama, a trebalo bi imati i snage kroz institucije, međutim apsolutno su pokazali da su se prestrašili, posebno visoki predstavnik Schmidt koji je opet umjesto da uradi što treba, poništi sve odluke koje su donosili visoki predstavnici, on opet prijeti hrvatskom narodu koji se najviše bori i za Dejton i za Washington”, kazao je Čavara za RTV HB.

Smatra Čavara i da neko želi omogućiti da se BiH “islamizira” što jasno pokazuju sve bošnjačke stranke”, kao i sve stranke koje su učestvovale na protestima ispred zgrade OHR-a.

(StarMo)