Naslovnica Mostar Čapljina: Pustio psa na igralište…

Čapljina: Pustio psa na igralište…

538
foto: ilustracija

Mostar — Jedno maloljetno dijete i psa povrijedio je u utorak kod Čapljine jedan pas pasmine Staford, saopšteno je u srijedu ujutro iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U izvještaju objavljenom na internet-stranici MUP-a HNK-a stoji da je juče oko 17 sati Policijska uprava Čapljina obaviještena od strane građana da je psa pasmine Staford, vlasništvo lica inicijala N.S. (1981.) iz Višića, navedeni pustio bez brnjice i povoca na fudbalskom igralištu u Višićima.

“… tom prilikom je povrijedio maloljetno dijete K.K.(2006) iz Višića i psa vlasništvo A.I. Slijedi podnošenje prekršajnih prijava”, saopštili su iz MUP-a HNK-a.

U izvještaju se navodi i da se istog dana Policijskoj upravi Mostar obratila osoba inicijala S.K.(1965) iz Mostara i prijavila da ju je ugrizao pas ispred adrese stanovanja u Ulici Leopolda Mandića.

“Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, te je utvrđeno da je pas vlasništvo M.V. (1980.) iz Mostara… prijaviteljicu ugrizao za desnu potkoljenicu, te joj nanio povrede neutvrđenog stepena. Slijedi podnošenje prekršajne prijave”, navodi se u izvještaju MUP-a HNK-a.

(StarMo)