Naslovnica Politika Čampara: Smijeniti Sarajlića, izviniti se građanima!

Čampara: Smijeniti Sarajlića, izviniti se građanima!

457
Aljoša Čampara

Sarajevo — Aljoša Čampara, član Predsjedništva SDA poručio je da predsjednik Kadrovske komisije SDA, Asim Sarajlić, “mora biti smijenjen, ali između ostalog je napisao da SDA mora uputiti izvinjenje građanima”.

“Dragi građani – u posljednja dva dana svjedočimo brojnim dešavanjima vezanim za kompromitirajući snimak koji je objavio načelnik Semir Efendić. Moram reći da se apsolutno ograđujem od svega što se čuje u nevedenom snimku. Ovo nije sistem vrijednosti u kojem želim učestvovati i živjeti”, napisao je Čampara na Facebooku, prenpsi N1.

On je napisao prijedlog koraka koje SDA mora uraditi u narednom periodu, a to su:

1. Predsjednik kadrovske komisije mora hitno biti smijenjen.

2. Mora se hitno uvesti povjereništvo u KO SDA Sarajevo jer je proces izbora u potpunosti kompromitovan. Akteri snimka su pokazali javnosti da su imali ovjerene glasačke listiće na osnovu čega su izveli tzv „bugarski voz“.

3. Dva ministra predložena za Vladu KS, a koja se pominju u snimku, ne mogu biti ministri jer se predstavljaju kao dužnici pojedincu tj. onome koji sebe predstavlja „prvim do Bakira“ i koji tvrdi da ministri moraju raditi po njegovom nalogu. Ministri postoje da bi radili za dobrobit građana, a ne da bi bili „sluge“ pojedincima.

4. Stranka demokratske akcije treba da uputi izvinjenje građanima i pošalje jasnu poruku da će očistiti svoje redove od ovakvih i sličnih pojedinaca.

“Iskreno se nadam i vjerujem da će rukovodstvo SDA, radi budućnosti naše djece, imat hrabrosti da donese ispravne i pametne odluke. Domovina se brani i poštenjem i čašću! Ukoliko to ne uradi bojim se da odlazimo u bezdan iz kojeg se teško možemo vratiti na tračnice”, poručio je Čampara.

(StarMo)