Naslovnica Politika Čampara: Odluke sudova se provode, a ne komentiraju…

Čampara: Odluke sudova se provode, a ne komentiraju…

366
Aljoša Čampara

Sarajevo — Odluke sudova, posebno Ustavnog suda BiH, kao najviše pravne instance, se ne komentiraju, već se samo sprovode i poštuju – izjavio je danas potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Aljoša Čampara (SDA).

Komentirajući odluku predstavnika Republike Srpske da će na nivou Bosne i Hercegovine obustaviti svoj rad u odlučivanju po bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH do usvajanja novog zakona o Ustavnom sudu BiH, u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija, Čampara je novinarima kazao da vladavina prava i zakona mora biti osnovni i bazni uslov za sve, te da je, ko god misli drugačije, u velikoj zabludi.

Što se tiče Federacije BiH, Čampara je kazao da uvijek treba razgovarati i pregovrati i da nema nijednog razloga da se ne formira nova vlast, odnosno Vlada Federacije BiH.

– Potpuno su ispunjeni svi uslovi, ali ako neko misli da blokira sa Izbornim zakonom koji se donosi na državnom nivou i koji apsolutno nema nikakve veze s izborom Vlade FBiH, ja mislim da će se to, onima koji blokiraju, ako hoće da blokiraju, sigurno vratiti kao bumerang – izjavio je Čampara, prenosi Fena.

(StarMo)