Naslovnica Politika Čampara o Izetbegoviću: “Određeni dijelovi nervoze”…

Čampara o Izetbegoviću: “Određeni dijelovi nervoze”…

425
Aljoša Čampara

Sarajevo — Aljoša Čampara, zastupnik u Skupštini KS, federalni ministar policije i donedavni član SDA, govorio je danas za “Avaz” o otvorenom sukobu između Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića.

Govoreći o istupu Izetbegovića, koji se, kako piše Avaz “obrušio” na Zvizdića zbog izjava koje je dao medijima, Čampara kaže da je “očigledno da je u Izetbegovićevom nastupu bilo određenih dijelova nervoze”.

– Nisam navikao na onakav vidi komuniciranja ali rezultati koje je SDA doživjela u KS, ali i u cijeloj državi su razumljivi i i evidentan su razlog te nervoze. Naravno, mi smo ranije upozoravali šta će se desiti, ali vrh SDA, tačnije pojedinci nisu htjeli da pogledaju istini u oči. Govorili smo da se dovode ljudi koji samo klimaju glavom, koji su neobrazovani, i koji ne mogu odgovoriti zadatku. Mnoge afere su se također gurale pod tepih i ne može se reći da nisu dobro iskomunicirane. To su sve stvari koje su dovele do brutalnog izbornog rezultata – kaže Čampara.

On tvrdi da je SDA nije doživjela poraz samo u KS, kako se to navodi, nego u cijelo državi, od Travnika, Zenice, Tuzle, Goražda…

– Ovdje se od stranke pravi društvo jednog ili dva lica, tako da su to te negativnosti. Osim toga, veliko je nezadovoljstvo u SDA. Te prijetnje koje se upućuju Zvizdiću, i ja sam to doživljavao i prošao. No one su znak slabosti, a ne znak mudrosti. Niko se više nikoga ne boji, prošla su ta vremena – kaže Čampara.

(StarMo)