Naslovnica BiH Čampara: “Evidentni propusti u radu MUP-a HNK”

Čampara: “Evidentni propusti u radu MUP-a HNK”

470
Aljoša Čampara

Sarajevo — Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara najoštrije je osudio sinoćnje nerede u Mostaru koje su izazvali pripadnici navijačke skupine Ultrasi, te poručio kako MUP HNK, zbog problema s kojim se susreće zbog uplitanje politike u radu policije, “nije u stanju osigurati poštivanje javnog reda i mira”.

„Pozivam Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da u najkraćem roku dostavi nadležnim organima izvještaje o počinjenju krivičnog djela protiv svih osoba koje su učestvovale u sinoćnjem neredu“, rekao je Čampara.

Ministar Čampara je rekao kako evidentno postoje propusti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje nije u stanju osigurati poštivanje javnog reda i mira.

„To je posljedica višegodišnjih problema s kojim se susreće Uprava policije MUP-a HNK počevši od nepostojanja policijskog komesara, činovanja pa sve do prijema novih policajaca. Politika je ušla u svaku poru sistema pa tako i sigurnosnog, a to je neprihvatljivo“, kazao je Čampara.

(StarMo)