Naslovnica Politika Čampara: Čuo sam da sam isključen iz SDA

Čampara: Čuo sam da sam isključen iz SDA

362
Aljoša Čampara ministar MUP-a FBiH

Sarajevo — Nakon što je potpisao zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, donedavno visokopozicionirani član Stranke demoktaske akcije (SDA) Aljoša Čampara je na sjednici Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo u petak uveče isključen iz članstva stranke.

Na pitanje Radija Slobodna Evropa (RSE), Čampara je rekao da o toj odluci nije zvanično obaviješten, ali da je čuo za takav rasplet na sjednici Općinskog odbora.

Komentarišući aktuelnu situaciju, rekao je da SDA ima kvalitetnih pojedinaca iako sve manje.

„Siguran sam da će i oni vremenom napuštati tu stranku. Sve je evidentnije da unutar nje teško se nešto može mijenjati na bolje. Žao mi je što SDA ne želi da pomogne sama sebi i što je izgubila dodir sa običnim građanima. U stranci koja je sama sebi svrha i koja nije tu za narod, ja sebe već odavno ne pronalazim“, rekao je Čampara za RSE.

Aljoša Čampara, aktuelni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine podnio je u septembru ostavku u Predsjedništvu SDA nezadovoljan unutrašnjih odnosima i stranačkom politikom.

On je u petak potpisao, zajedno s članovima četiri opozicione stranke, tzv. “četvorkom”, zahtjev za smjenu Vlade Kanton Sarajevo.

(StarMo)