Naslovnica Život Buybook ima “Noć knjige” i specijalne velike popuste…

Buybook ima “Noć knjige” i specijalne velike popuste…

118

Sarajevo/Tuzla — Tradicionalna Noć knjige bit će održana sutra, 26. decembra, u sarajevskoj i tuzlanskoj knjižari Buybook.

Tim povodom će knjižare u Radićevoj ulici i u TC Mercator raditi do 22 sata uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Izdavačka kuća Buybook ove godine slavi 24. rođendan i tim povodom je za kupce osigurala popuste od 20 do 50 posto. Narudžbe će biti moguće i putem web shopa buybook.ba kao i na buybook.hr, saopćeno je iz IK Buybook.

Za Noć knjige ovaj izdavač će ponuditi i novitete – Bookerom nagrađenu knjigu „Nelagoda večeri“ Marieke Lucas Rijneveld, u trenutnoj situaciji posebno važnu knjigu jedne od najčitanijih savremenih autorica, Elif Safak, „Kako ostati pri pameti u doba podjela“, „Helikoptersku pljačku“, Jonasa Bonniera, roman zasnovan na stvarnim događajima o grupi Šveđana koji su izveli jednu od najspektakularnijih pljački svih vremena, „Nijemu pacijenticu“ Alexa Michaelidesa, bestseler New York Timesa.

Tu su i „Konak suza“, turske autorice Şebnem İşigüzel, „Lumpen novelu“ Roberta Bolaña, zbirku priča „Ljubav i prepreke“ Aleksandra Hemona, „Bizarne priče“ Olge Tokarczuk, dobitnice Nobelove nagrade za književnost za 2018. godinu, „Svjedočanstva“ Margaret Atwood, nastavak „Sluškinjine priče“, zbrku eseja „Seks i laži“ Lejle Slimani, „Mliječne zube“ Lane Bastašić, ovogodišnje dobitnice Evropske književne nagrade i „Sarajevske fragmente“ Darije Žilić, najavili su iz Buybooka.

(StarMo)