Naslovnica BiH Burno na Skupštini RS – Opozicija žestoko kritikuje

Burno na Skupštini RS – Opozicija žestoko kritikuje

105

Banja Luka — Brojne optužbe opozicije obilježile su današnju posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) tokom rasprave o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju tog bh. entiteta.

Za poslanike Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) nije bilo neophodno uvoditi vanredno stanje prije mjesec i po dana, a prozivali su premijera Radovana Viškovića zbog, kako smatraju, nepotrebne kupovine mobilne bolnice, za koju su utrošeni milioni iz entitetskog budžeta, a taj objekat još nije u funkciji.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković upozorio je rukovodstvo Narodne skupštine RS-a da je imalo tri mjeseca da pripreme skupštinsku salu za rad u uslovima infekcije koronavirusa, što nije urađeno.

– Milorad Dodik daje 16.000 KM za trosjed, dvosjed i fotelju, a pritom od prosvjetnih radnika, profesora, učitelja, uzimate 10 posto od plate da biste gospodinu Dodiku kupili fotelju. Dva i po miliona ste dali turističkoj organizaciji da kupe maske. Pokretnu bolnicu kupili da ovce pasu… – naveo je Stanivuković kritikujući poteze vlasti u proteklim danima.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić istakao je da nije bilo potrebno uvoditi vanredno stanje u RS, da je RS nespremno ušla u pandemiju koronavirusa, bez Robnih rezervi, koje su ranije otišle u stečaj, a da je mobilna bolnica, koja je jedan šator, “sramota” za RS.

– Zar treba da raspravljamo o stanju u zdravstvu, koje ima dugove od milijardu i 100 miliona KM. Lokalne karantirane organizovani na katastrofalan način za vrijeme epidemije, a šatore i cijevi za mobilnu bolnicu ste prevozili avionom – ustvrdio je Stanić.

(StarMo)