Naslovnica Mostarski izbori 2020 Buljko (LDS): Osloboditi Mostar od političke okupacije

Buljko (LDS): Osloboditi Mostar od političke okupacije

245
Zlatan Buljko

Mostar — Kandidat Liberalno-demokratske stranke (LDS) za Gradsko vijeće Mostara Zlatan Buljko smatra kako su izbori koji se nakon 12 godina održavaju u Mostaru 20. decembra “prilika da se Mostar oslobodi političke okupacije koju smatra najgorom od svih u historiji toga grada”.

“U svojoj historiji Mostar je preživljavao različite vrste okupacija, ali ova – politička traje najduže i izbori su najbolja prilika da je se konačno oslobodimo. Građani Mostara, oni koji žive u gradu, a jednako i naši brojni sugrađani koji sticajem nesretnih okolnosti žive širom svijeta, 20. decembra imat će jedinstvenu priliku da zajedno zaustave besramno i nelegitimno upravljanje i vođenje Mostara posljednjih dvanaest godina bez izbora i bilo kakve odgovorne kontrole. Taj retrogradni, necivilizacijski put koji je u centru Hercegovine u proteklom desetljeću praktički suspendirao sve demokratske procese moguće je zaustaviti jedino masovnim izlaskom na izbore i odabirom najboljih”, kazao je Buljko za Klix.ba.

Tek nakon toga, prema njegovim riječima, “bit će moguće početi rješavati desetine i stotine nagomilanih problema Mostara iz svih sfera života i u svakom njegovom dijelu”.

Naglašava da je u proteklim “izgubljenim godinama”, u kojima je građanima Mostara grubo i neodgovorno bila suspendirana demokratija, nanesena nemjerljiva šteta političkom, društvenom i ekonomskom razvoju Mostara.

“Ovo je prilika da izađemo pred građane s jasnim planovima i ciljevima koje smo nakon pobjede na izborima spremni i sposobni provesti, zajedno s našim partnerima na istom zadatku. Ono što mogu sa sigurnošću potvrditi jeste da Mostar nikada više neće biti ‘grad slučaj’, već kakav i jeste, najljepši i za život i biznis najpoželjnije mjesto u našoj domovini” – kazao je Buljko.

 

(StarMo)