Naslovnica Region Bulj optužuje: Nisu krivi samo uhapšeni, nego i Vlada RH

Bulj optužuje: Nisu krivi samo uhapšeni, nego i Vlada RH

276
Miro Bulj - MOST

Zagreb — Mostov zastupnik u saboru RH Miro Bulj izjavio je u ponedjeljak da u aferi Vjetroelektrane nisu krivici samo privedeni, nego „da je kriva politika hrvatske vlade“, odnosno vladajuće koalicije, a podsjetio je i na odluke Milanovićeve Vlade.

– Nisu krivici samo privedeni, kriva je politika hrvatske vlade, koalicije Pupovca, Plenkovića, Vrdoljaka i Bandića, rekao je Bulj na ulazu u vjetropark Krš-Pađene, komentirajući aferu u kojoj je uhapšeno više osoba, među njima i Josipa Rimac, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave.

Bulj tvrdi da su vjetroparkovi, u ovom slučaju Krš-Pađene, ugrozili energetsku neovisnost građana i države, da su „korupcija i klijentelizam po pitanju energetike“ vidljivi na tom, ali „i u svim vjetroparkovima“.

Kaže i da temeljem odluke, koju je na posljednjoj sjednici Vlade Zorana Milanovića, donio ministar Ivan Vrdoljak, hrvatski građani plaćaju godišnje subvencije od milijardu i pol kuna.

– Toliko se muze iz džepova naših građana, tako da ovdje nije odgovornost samo na Josipi Rimac i ostalim uhićenima, nego i na politici i sustavu koji je planiran u ovoj vladi, od premijera do ministra Ćorića, izjavio je Bulj.

(StarMo)