Naslovnica Politika Brnabić u ponedjeljak u Nevesinju, Prebilovcima i Mostaru

Brnabić u ponedjeljak u Nevesinju, Prebilovcima i Mostaru

201
Ana Brnabić

Mostar — Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boravit će u ponedjeljak 4. oktobra u Mostaru, gdje će posjetiti Prosvjetinu školu srpskog jezika, historije i kulture i otvoriti kulturnu manifestaciju 102. Šantićeve večeri poezije koje organizuju SPKD “Prosvjeta” Gradski odbor Mostar i SPKUD “Gusle”, saopćeno je iz Prosvjete.

Iz Vlade Republike Srbije najavljeno je da će predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u ponedeljak, 4. oktobra 2021. godine posjetiti Nevesinje, Prebilovce i Mostar.

Premijerka Brnabić posjetu će započeti sastankom sa predsjednikom općine Nevesinje Milenkom Avdalovićem, u zgradi općine Nevesinje, Cara Dušana 44, u 9.50 sati (slikanje početka sastanka).

U 10.30 sati, Brnabić će obići zgradu Muzičke škole ”Sveti Roman Melod” i Narodne biblioteke Nevesinje, i nakon toga Osnovnu školu ”Risto Proroković” i vrtić ”Sveta Evgenija Carica Milica” gdje su planirane izjave za medije.

U 12.15 sati, predsjednica Vlade Srbije će obići crkvu Vaskrsenja Hristovog i spomen kosturnicu u Prebilovcima.

U nastavku posjete, predsjednica Vlade Srbije će sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem obići Stari grad i Stari most u Mostaru, u 15.10 sati.

Brnabić će u Mostaru posjetiti Sabornu crkvu Svete Trojice, u 16 sati i Prosvjetinu školu, gdje su planirane izjave za medije, najavili su iz Prosvjete.

(StarMo)