Naslovnica Izdvojeno Brnabić: Samo kompromis za Kosovo…

Brnabić: Samo kompromis za Kosovo…

352
Ana Brnabić

Beograd — Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je u ponedjeljak kako iskreno vjeruje da je jedini put do trajnog mira na Balkanu povijesni dogovor Srba i Albanaca, uz ocjenu da je do rješenja moguće doći jedino kompromisom, koji podrazumijeva da obje strane nešto izgube, ali nešto i dobiju.

“Da dobijemo najviše što možemo, a izgubimo najmanje što moramo. Bez kompromisa neće biti ni rješenja. A i jedna i druga strana mogu dobiti mnogo – stabilniju, sretniju budućnost, dugoročni mir i prosperitet”, ocijenila je predsjednica Vlade Srbije.

Brnabić je ponovila i već višemjesečno stajalište Beograda kako nema nikakva smisla govoriti o nastavku srpsko-albanskog dijaloga sve dok Priština ne ukine carinske pristojbe (od 100 posto, jednostrano uvedene u studenom 2018. na robu iz Srbije i BiH).

“Mogu se nadati da će takvu odluku donijeti u skorijoj budućnosti, jer, koliko god pristojbe utjecale na nas u središnjoj Srbiji, one ipak najviše štete nanose narodu koji živi na Kosovu i Metohiji – Srbima i Albancima”, ocijenila je Brnabić.

(StarMo)