Naslovnica Politika Brnabić kritikovala BiH: Nastavljamo sa gradnjom HE Buk Bijela!

Brnabić kritikovala BiH: Nastavljamo sa gradnjom HE Buk Bijela!

159
Ana Brnabić

Beograd — Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se radovi na izgradnji Hidroelektrane Buk Bijela nastavljaju i da bi “eventualna odluka o stopiranju tog projekta stvorila pravnu nesigurnost za sve investicije u BiH”.

– Očekujemo da se BiH prema nama ponaša kao prema bilo kom drugom investitoru. Ako je njemački investitor bio dobrodošao u jednoj otvorenoj privredi, valjda je i srpski investitor dobrodošao – rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije i predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimira Vujadinovića o projektima Vlade Srbije u Srpskoj.

Ona je istakla da u tom duhu nastavljaju taj projekat koji je izuzetno važan ne samo za Srbiju, Republiku Srpsku i BiH već i energetsku stabilnost regiona.

– Bilo je spekulacija da ćemo morati da pauziramo. Mi ne pauziramo, nemamo nikakvu odluku Ustavnog suda BiH, tako da nastavljamo. Uradili smo kompletnu pravnu analizu kao odgovorni investitori, tu prije svega mislim na Elektroprivredu Srbije i ne vidimo nijedan razlog da bilo ko stopira taj projekat. Ništa ne isključujem, ali zaista ne očekujem – rekla je Brnabićeva.

(StarMo)