Naslovnica Mostar Brkanovo Brdo: Došli da “biju Bošnjake”, pa se razbježali nakon dolaska policije!

Brkanovo Brdo: Došli da “biju Bošnjake”, pa se razbježali nakon dolaska policije!

560
foto arhiva

Mostar — Velika prašina u javnosti se podigla zbog incidenta koji se dogodio u nedjelju, 26.juna, deset minuta nakon ponoći, na Brkanovom Brdu kod Mostara, a koji su izazvali, kako se to navodi, članovi navijačke grupe “Ultrasi”.

Incident je prilično uznemirio tamošnje bošnjačke povratnike – piše avaz.ba.

Kako su prijavili policijiu njihovo naselje se dovezlo pet automobila iz kojih je izašla veća grupa muškaraca sa obilježjima navijačke grupe „Ultras“ i koji su, potom, sa upaljenim bakljama i palicama u rukama krenuli prema kućama uz povike: „Gdje ste Bošnjaci da vas bijemo, hajde izađite“.

Brzom reakcijom policije, napadači su se razbježali, a policijski službenici su zatekli tri osobe i to nedaleko od prvih kuća u naselju. To su M.Lj. i M.A. iz Mostara , koji su na sebi imali crne majice s natpisom „Ultras“ te P.Dž., državljanina Hrvatske, a koji su policajcima kazali da su šetali do Brkanovog Brda “kako bi gledali vatromet”.

Policajci su zatekli i tri automobila; Audi, Peugeot te Chevrolet, za koje su im mještani kazali da su ih “napadači ostavili na mjestu događaja, te da su pobjegli u obližnju šumu, dok su ostali u pravcu grada pobjegli s dva automobila”.

Obilaskom terena policajci nisu zatekli nikoga, a provjerom su utvrdili vlasnike ostavljenih vozila na Brkanovom Brdu, koji su, također, ispitani na okolnosti događaja.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su ovaj događaj evidentirali kao narušavanje javnog reda i mira. Protiv šest osoba, koje su prethodno lišene slobode, biće podnesene prekršajne prijave – potvrdio je Ljudevit Marić, portparol Uprave policije MUP-a HNK.

 

(StarMo)