Naslovnica Mostar Britanski ambasador kod Kordića: Zadovoljstvo zbog održanih izbora

Britanski ambasador kod Kordića: Zadovoljstvo zbog održanih izbora

302
Field i Kordić

Mostar — Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić primio je u petak u Gradskoj vijećnici Nj.E. Matthew Fielda, ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Field je na početku sastanka izrazio zadovoljstvo činjenicom da su održani lokalni izbori u Mostaru, a obojica sugovornika složila su se da će formiranje Gradskog vijeća omogućiti ubrzano razmatranje pitanja od važnosti za Grad Mostar, koja su predugo čekala na rješenje, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

Gradonačelnik Kordić je “izrazio entuzijazam i uvjerenje kako će se brojna pitanja ubrzo početi rješavati kako zbog pozitivnog ozračja koje vlada u Gradskom vijeću, tako i zbog ulaska nekolicine mladih ljudi u sastav Vijeća. Pritom je naglasio važnost timskog rada koji bi trebao omogućiti stvaranje boljih uvjeta za život građana u Mostaru – stoji u saopćenju za javnost.

Usto, izrazio je nadu da će se paradigma Grada Mostara, kao podijeljenog grada, “ubrzo promijeniti”.

Jedna od tema sastanka, stoji u saopćenju, bila su i poduzeća u vlasništvu Grada, s naglaskom na komunalna poduzeća.

Gradonačelnik je istaknuo da “općenito problem funkcioniranja komunalnih poduzeća u gradu mora biti prioritet za što je, smatra, prvi preduvjet postavljanje upravljačke strukture u tim poduzećima”.

(StarMo)