Naslovnica BiH Brčko: Policija hapsila političare zbog “pripremanja izborne prevare”

Brčko: Policija hapsila političare zbog “pripremanja izborne prevare”

220
foto arhiva - ilustracija

Brčko — Zbog pripremanja izbornih prevara u Brčkom su danas uhapšene još dvije osobe, a riječ je o političarima iz Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Radoslavu Bogićeviću i Nenadu Kojiću koji su članovi tamošnje Skupštine.

Policija Brčko distrikta je pod nadzorom tamošnjeg Tužilaštva u prethodnom periodu otvorila nekoliko predmeta zbog osnova sumnje na izvršenje krivičnih djela iz oblasti protiv slobode i prava čovjeka i građanina, povodom zaprimljenih prijava o postojanju nepravilnosti u procesima predstojećih lokalnih izbora.

Tim povodom po naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta danas su nastavljene aktivnosti u vezi s nepravilnostima u izbornom procesu za predstojeće lokalne izbore.

Kako su naveli iz Policije Brčko distrikta, danas su izvršili pretrese 56-godišnjeg N. K. u Brčkom, jednog stambenog objekta i dva motorna vozila u njegovom vlasništvu, a izvršeni su i pretresi 67-godišnjeg R. B., stana i vozila u njegovom vlasništvu te prostorija stranke kojoj pripada.

“Obje osobe su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo pripremanja krivičnog djela u vezi s krivičnim djelom prevare pri glasanju”, precizirali su iz policije.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati Tužilaštvu Brčko distrikta na daljnje procesuiranje.

 

(StarMo)