Naslovnica Život Brazilski zvuk: Katarina i Victor nastupaju u Pavarotti centru

Brazilski zvuk: Katarina i Victor nastupaju u Pavarotti centru

98

Mostar — Katarina Ramljak i Victor da Costa, poznati i kao duo BraziuFlor, nastupit će u Klubu 27 – Muzički Centar Pavarotti u petak, 14.01. u 21 sati.

Katarina Ramljak se počela baviti pjevanjem brazilske glazbe nakon što je bila prvi puta u Brazilu 2009. godine. Tamo je provela 2 mjeseca putujući od Rio de Janeira do Amazone i oduševila se. Inače studirala je portugalski jezik u Zagrebu i bila na stipendiji u Portu godinu dana, ali Brazil je bio sasvim novi svijet za nju koji joj je istovremeno nekako bio i blizak. Nakon toga se vraćala još 4 puta u Brazil, jednom i na ljetnu školu glazbe u Braziliju.

Victor da Costa je rođen u Rio de Janeiru, odrastao u Braziliji, a Europu je došao na studij jazz gitare na Kraljevskom konzervatoriju u Briselu gdje sada i predaje. Njegovo umijeće na gitari potvrđuju brojne nagrade, nastupi na renomiranim belgijskim festivalima uz brojne jazz glazbenike. Osim aktivnog muziciranja, da Costa i komponira, te je izdao tri albuma sa svojim skladbama.

Katarina i Victor su se upoznali u Zagrebu prošle godine neobjašnjivim smicalicama svemira i započeli suradnju. BraziuFlor je većinom duo, a ponekad i kvartet, izvodi bossa novu, sambu i MPB (musica popular brasileira).

„Brazil je pun priča, magije, bogat ritmovima i harmonijama, zavodljiv i neodoljiv. A takva je i brazilska glazba. Dođite i dopustite da vas odvede u neke druge svjetove“ – poručuje Katarina.

Ulaz na događaj je besplatan – javili su organizatori.

(StarMo)