Naslovnica Region Bratimili se Beograd i Banja Luka

Bratimili se Beograd i Banja Luka

150

Beograd — Gradonačelnici Beograda Zoran Radojičić i Banjaluke Igor Radojičić potpisali su danas Povelju o bratimljenju dva grada, koju su potpisnici ocijenili kao “istorijsku”.

Potpisivanje je obavljeno u svečanoj sali beogradskog Starog dvora, gdje je sjedište gradonačelnika Beograda, a prisustvovali su i zamjenici gradonačelnika Goran Vesić i Srđan Amidžić, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i drugi zvaničnici dva grada.

Dokument je potpisan, kako se navodi “s ciljem daljeg unapređenja tradicionalno dobrih veza i prijateljstva između Beograda i Banja Luke i uzajamne želje za daljim jačanjem međusobne saradnje, a na dobrobit građana dva grada i jednog naroda”.

– Gradovi Beograd i Banja Luka, na bazi prijateljske saradnje, ravnopravnosti i zajedničke koristi, razvijaće bratske odnose s ciljem unapređenja i širenja kulturne, obrazovne i naučne saradnje između dva grada. Vršiće razmjenu u oblasti turizma, sporta i u drugim oblastima, pomažući napredak i dalji razvoj među srpskim narodom – navodi se u dokumentu.

(StarMo)