Naslovnica Region Brammertz nezadovoljan regionalnom saradnjom

Brammertz nezadovoljan regionalnom saradnjom

528
Serge Brammertz

Beograd — Glavni tužitelj Mehanizma za međunarodne kaznene sudove u Den Haagu (MICT) Serge Brammertz istaknuo je u utorak u Beogradu “nezadovoljstvo regionalnom suradnjom i žaljenje zbog spore dostave dokumentacije neophodne u procesima koji se vode pred Mehanizmom”, koji je sljednik Međunarodnog suda za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije (ICTY).

Brammertz je sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao o predstojećem izvještaju haškog tužitelja Vijeću sigurnosti UN, postupcima koji se pred Mehanizmom vode protiv državljana Srbije te rezultatima rada Tužiteljstva ICTY-a, kao i o pomoći u izgradnji institucija i prenošenju znanja pravosudnim tijelima Srbije.

Vučić je istaknuo da je suradnja Srbije i MICT-a “dobra” te da će Srbija, unatoč neslaganju o nekim pitanjima, nastaviti jačati suradnju s Tužiteljstvom, navodi se u priopćenju iz njegova ureda.

Srbijanski predsjednik zahvalio je Brammertzu na prijedlogu da “nadležne institucije u Srbiji sudjeluju u zajedničkim programima kroz koje bi Tužiteljstvo MICT-a, u vidu obuke i drugih vidova potpore, pomoglo primjenu Strategije za ratne zločine”, dodaje se u izjavi.

 

(StarMo)