Naslovnica Mostar Božić u Kosači: Prijem i koncert

Božić u Kosači: Prijem i koncert

195

Mostar — U povodu pravoslavnog Božića, u HD Kosača u Mostaru u subotu je upriličen Božićni prijam u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Gradskoga odbora Mostar, Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva “Gusle”, Srpske pravoslavne crkvene općine Mostar i Manastira Žitomislić.

Uime domaćina uzvanike je pozdravio iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović, poručujući im da su svojim dolaskom pokazali “dugogodišnje, decenijsko otvoreno srce i veliko poštovanje prema prvoslavnoj zajednici u Mostaru”.

Iguman Pavlović i zamjenik predsjednika Gradskoga vijeća Grada Mostara Velibor Milivojević izrazili su želju da se zajedništvo prvoslavne zajednice prenese na sve građane Grada Mostara i zemlje.

– Praznik ne želimo slaviti sami niti jedni pored drugih,nego jedni s drugima. Mostar kao uvijek je poseban zbog tog bogatsva različitosti. Praznici su vrijeme kada naša prijateljstva, ljubav i suradnju želimo podsticati i primjerom pokazati kako se u Mostaru surađuje – istaknula je predsjednica Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) ”Prosvjeta” Gradski odbor Mostar Sanja Bjelica Šagovnović.

Čestitke u progodi svetkovine Božića sveštenstvu i svim vjernicima zahumsko hercegovačke i primorske eparhije uputio je don Ante Jukić uime mostarsko-duvanjskoga biskupa mons. Petra Palića i mostarski muftija Salem ef. Dedović.

– Ovo jeste posebna radost jer se ponovno vraćamo tradiciji i onome što je zajedništvo, a što krasi ovaj grad i Hercegovinu da se ta ljepota blagdanskoga vremena podijeli s drugim ljudima, kao i lijepih običaja da znaju cijeniti što je drugačije i različito te na taj način pokazuju bogatstvo umijeća zajedničkoga življenja – istaknuo je ef. Dedović.

U čast Božića u hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održan je i Božićni koncert, šesnaesti po redu.

 

(StarMo)