Naslovnica Region Bozanić povodom Uskrsa: Molitve uzdižimo svemogućem Bogu

Bozanić povodom Uskrsa: Molitve uzdižimo svemogućem Bogu

193
kardinal Josip Bozanić

Zagreb — Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić, pozvao je u čestitci povodom Uskrsa na “razboritost i odgovornost u ponašanju s obzirom na posljedice potresa i pandemiju COVIDA-a koja ne prestaje”, te naglasio da Isusovo uskrsnuće “svjedoči snagu Božje ljubavi”.

– Braćo i sestre, još osjećamo duboke tragove potresa u raznim područjima života, a i pandemija COVID-a ne prestaje. Dapače, posljednjih se dana susrećemo s pojačanim širenjem te pošasti. Stoga, dok svima preporučujem razboritost i odgovornost u svakidašnjem ponašanju, pozivam sve da i ovih dana svoje molitve uzdižemo svemogućem Bogu, jedinom utočištu u ljudskoj nemoći, kako bismo, dok traje ovo vrijeme nevolja, svi pronašli utjehu u Božjem milosrđu, poručio je Bozanić u uskrsnoj čestitki.

– Molimo dobrog Boga da milostivo pogleda na patnju svojih sinova i kćeri, pritisnutih bolima sadašnje pandemije, da svojom milošću ublaži trpljenja bolesnih, podari snagu onima koji se za njih brinu, a vječni pokoj i puninu otkupljenja našim dragim pokojnima, pozvao je vjernike Bozanić.

Zagrebački nadbiskup u poruci je naglasio i da u “ovim vremenima raznih odvojenosti i poljuljanih sigurnosti” posebno moli za obitelji koje se potvrđuju kao istinska životna uporišta, kao potrebni prostori ljudskog zajedništva te Božje blizine i ljubavi.

– Dragi vjernici i svi ljudi dobre volje, primite ovu moju uskrsnu čestitku kao izraz ljudske blizine, jer ste dio mojih molitava i preporuka Gospodinu vaših nakana i životnih poteškoća. S posebnom pak ljubavlju molim za našu domovinu Hrvatsku i sve njezine građane, da nas Uskrsli Gospodin obdari snagom svoga obnoviteljskog Duha radosti i mira, poručio je kardinal Bozanić.

(StarMo)