Naslovnica Region Bošnjačko nacionalno vijeće osudilo poteze Zorana Milanovića

Bošnjačko nacionalno vijeće osudilo poteze Zorana Milanovića

219
Zoran Milanović

Novi Pazar — Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) osudilo je u srijedu odluku predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o odlikovanju postrojbi Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) koje su “sudjelovale u oslobađanju Republike Hrvatske”.

U saopštenju za javnost BNV navodi se kako je za “svaku osudu dosadašnje ponašanje i djelovanje hrvatskog predsjednika Milanovića, kada je u pitanju odnos prema Bošnjacima te dodjeljivanje odlikovanja postrojbama koje se, kako tvrde, dovode u vezu s ratnim zločinima”.

“Svako ima pravo na vlastito mišljenje i političko djelovanje, međutim ne vidimo apsolutno nikakvu korelaciju između promjena Izbornog zakona u BiH i dodjeljivanja odlikovanja postrojbama u kojima su djelovali ratni zločinci”, navodi BNV.

Ocijenivši kako je hrvatski predsjednik Milanović “pogoršao politiku prema Bosni i Hercegovini”, pedsjedništvo BNV-a je odlučilo da ga više neće pozivati na događanja u njihovoj organizaciji niti će od predsjednika Milanovića tražiti pokroviteljstva za provedbu projekata.

(StarMo)