Naslovnica Život Bosnalijek radi “punim kapacitetom”

Bosnalijek radi “punim kapacitetom”

415
foto arhiva

Sarajevo — Zbog novonastale situacije uslovljene pandemijom koronavirusa COVID-19, iz kompanije Bosnalijek obavještavaju javnost kako ta firma “radi punim kapacitetom”, te da radnici čine sve što je u njihovoj moći da osiguraju nesmetano snabdijevanje tržišta u Bosni i Hercegovini.

Bosnalijek, kao lider u proizvodnji lijekova i drugih farmaceutskih proizvoda, svjestan je svoje pozicije i značaja za građane i zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini.

“Želimo istaknuti, kako je zbog povećane potražnje pokrenuta i dodatna proizvodnja dezinfekcionih sredstava, te da Bosnalijek isporučuje znatno veće količine ovih proizvoda na tržište, nego je to bio slučaj prije pojave koronavirusa COVID-19. Želimo naglasiti kako je nužan preduslov za nastavak proizvodnje osiguravanje nesmetanog snabdijevanja neophodnim sirovinama, a napominjemo da se značajan dio repromaterijala ne proizvodi u Bosni i Hercegovini i mora se uvoziti. Stoga pozivamo sve nadležne institucije u Bosni i Hercegovini, da u saradnji sa vlastima drugih država, hitno reaguju kako bi se osigurao nesmetan transport naših roba, naročito različitih vrsta repromaterijala. Zahvaljujemo se ovim putem svim državnim insitucijama na brzoj reakciji i pomoći u prevazilaženju ovog problema” – javili su iz Bosnalijeka.

(StarMo)