Naslovnica Politika Bosić Dodiku pobrojao “pet autogolova”

Bosić Dodiku pobrojao “pet autogolova”

328
Mladen Bosić

Banja Luka — Predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH su pokazali nesposobnost da pariraju svojim koalicionim partnerima i na samom startu reprezentacija, koju predvodi Milorad Dodik, je dobila pet golova, od kojih su većina bili autogolovi, izjavio je Mladen Bosić, član Predsjedništva SDS.

Bosić je na konferneciji za novinare rekao da je u ovom periodu “napravljena velika šteta za Republiku Srpsku” i da je Dodik pokazao da “nije kompetentan da vodi predstavnike iz Srpske u zajedničkim institucijama”.

„Prvi autogol je bilo prihvatanja Programa reformi, za kojeg je Milorad Dodik, kao što se vidi iz nedavno objavljenog stenograma, rekao da se radi o ANP, koji je samo nazvan drugačijim imenom“, naveo je Bosić.

Prema njegovim riječima drugi autogol je uslijedio prihvatanjem imenovanja Savjeta ministara, a da ne bude imenovan jedan od srpskih ministar na čelu Ministarstava za izbjegla i raseljena lica i ljudska prava.

Treći autogol, dodaje Bosić, je činjenica da u Ministarstvu bezbjednosti BiH nema zamjenika ministra iz reda srpskog naroda.

„Četvrti autogol je odstranjivanje predstavnika srpskog naroda u Centralnoj banci BiH, čime je ova važna institucija ostala bez kontrole od strane srpskog naroda. Peti autogol je neimenovanje direktora SIPE, koju sada vodi zamjenik direktora iz reda hrvatskog naroda“, naveo je Bosić.

On je ocijenio da je evidentna blokada vlasti na nivou BiH i da je očigledno da vladajuća koalicija nije sposobna vršiti vlast u interesu građana.

(StarMo)