Naslovnica Sport Borsa u Mostar donosi dvije titule državnih prvaka

Borsa u Mostar donosi dvije titule državnih prvaka

364

Mostar — Judo klub “Borsa” iz Mostara ovog je vikenda nastupio na državnom prvenstvu za seniore i seniorke održanom u Lukavcu i iznjedrio dva nova prvaka države i osvojio dva brončana odličja – javili su iz tog kluba.

Seniorski prvaci Bosne i Hercegovine postali su: Domagoj Marić i Josipa Brvenik ,dok su se Mia Maksumić i Darian Faletar okitili brončanim odličjem.

U poretku seniorki klub je zauzeo visoko 2. mjesto.

Josipa i Domagoj dugogodišnji su članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Josipi je ovo četvrti naslov državne prvakinje Bosne i Hercegovine, preko 20 puta je osvajala medalje na državnim prvenstvima u različitim starosnim kategorijama te je čak 4 puta osvojila medalju na prvenstvima Balkana.

Domagoju je ovo treće zlatno odličje na državnom prvenstvu u najozbiljnijem uzrastu, a preko 25 puta osvajao je odličja na državnim prvenstvima u svim starosnim kategorijama.

Pravo nastupa na državnom prvenstvu imali su natjecatelji kvalificirani u 3 granska saveza koliko ih djeluje unutar judo saveza Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Judo kluba “Borsa”.

 

(StarMo)