Naslovnica BiH Borenović: Zastrašujuće razmjere “korona kriminala” u BiH

Borenović: Zastrašujuće razmjere “korona kriminala” u BiH

409
Branislav Borenović - PDP

Banja Luka — Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović kaže da nema odustajanja dok se sve, kako smatra, “prevare prilikom nabavke medicinske opreme u Republici Srpskoj, teške nekoliko desetina miliona KM, ne istraže do kraja, a odgovorni procesuiraju”.

– Razmjere otimačine koje su se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH desile tokom vanrednog stanja su, najblaže rečeno, zastrašujuće. Dok su milioni ljudi bili zatvoreni u kućama, poštujući zdravstvene preporuke, pojedinci bliski vlastima su za to vrijeme otvoreno i nezasito smišljali prevare i ostvarivali ogromne profite u nabavkama medicinske opreme – rekao je Borenović.

On dodaje da se “po skoro istom modelu korona kriminal obavljao i u FBiH i u RS-u i da je očigledno da je sve povezano s vrhom vlasti u oba entiteta”.

Kaže da je to je samo kap u moru „kriminala koji je počinjen tokom koronavirusa“.

– Bojim se da, uz do sada otkriveno, poput respiratora ‘Srebrne maline’ u FBiH, skalamerije od pokretnog šatora u RS, koji su nazivali bolnicom, afere s nabavkom maski i drugog, tu nije kraj – kazao je on.

Smatra da niko ne smije da zatvara oči pred kriminalom i pokušava da se „izvuče“ od odgovorosti.

(StarMo)