Naslovnica BiH Borenović o novom Vijeću ministara: Uspjeh, “ako ne pokvare”

Borenović o novom Vijeću ministara: Uspjeh, “ako ne pokvare”

371
Branislav Borenović - PDP

Banja Luka — Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović od novog Vijeća ministara BiH nema, kako kaže, “nijedno pozitivno očekivanje”.

Uspjeh će biti, smatra, “da ne pokvare i postojeće stanje”.

“Mislim da je ovo, nakon dužeg vremena sastav Vijeća ministara BiH od kojeg se baš ništa posebno ni ne očekuje, što im je možda i dobra polazna osnova. Obzirom da su se konačno poslagale političke stranke po onoj narodnoj “našla krpa zakrpu” bit će zanimljivo pratiti njihove međusobne igrarije u narednom periodu, što znači da će biti uspjeh barem da ne pokvare i postojeće stanje” – naveo je Borenović.

Upitan će biti, kaže, bilo kakav njihov rezultat u korist građana, jer su do sada pokazali da ih jedino interesuje podjela fotelja, povećanje nameta na štetu građana i sakrivanje strateških dokumenata od vlastitog naroda.

“Prve poruke koje dolaze od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, kao što je povećanje stope PDV-a, nisu ni malo optimične. Njegova priča da neće poštovati stavove Narodne skupštine pokazuje licemjeran stav prema RS i njenom zakonodavnom domu. Sakrivaju ključne dokumente, kao što je Program reformi BiH vezano za put u NATO, od vlastitog naroda, što je porazno” – rekao je Borenović novinarima.

Najavio je da će PDP kao odgovorna opoziciona stranka snažno reagovati na sve loše poteze, ali i podržati ako bude nešto dobro.

(StarMo)