Naslovnica Politika Borenović nakon odluke CIK-a: Naravno da nećemo odustati

Borenović nakon odluke CIK-a: Naravno da nećemo odustati

198

Banja Luka — Naravno, nećemo odustati, nastavit ćemo borbu za fer i zakonite izbore svim pravnim i demokratskim sredstvima. Uložit ćemo žalbu na današnju odluku Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine o utvrđivanju i objavljivanju rezultata za predsjednika Republike Srpske – kazao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

– Nakon što je sam CIK i na današnjoj sjednici naveo brojne neregularnosti i kršenja Izbornog zakona, nakon što su, između ostalog, naveli da nedostaju 62 vreće sa neiskorištenim glasačkim listićima, donijeti ovakvu odluku je zatvaranje očiju pred očiglednom izbornom krađom. Ukoliko ostane ovakvo stanje, ovakav način djelovanja i model ponašanja, to će biti još jedan pokazatelj da živimo u vremenu sumraka demokratije i institucija, a da je jedini pobjednik izbora zapravo korupcija – istakao je Borenović.

Ponovnim kontrolnim brojanjem glasova za predsjednika i potpredsjednike RS-a utvrđeno je da je najviše glasova dobio kandidat SNSD-a Milorad Dodik – objavila je CIK.

(StarMo)