Naslovnica Izdvojeno Borenović: Dodikovo ponašanje je za Farme i Parova

Borenović: Dodikovo ponašanje je za Farme i Parova

413
Branislav Borenović - PDP

Banja Luka — To je skandalozno ponašanje i pokazuje da neko ko obavlja jednu od najvažnijih pozicija u zemlji, u suštini tim svojim promjenama stavova više priliči nekoj farmi, zadruzi, parovima i ostalim rijalitijima, nego ozbiljnom odgovornom ponašanju političke ličnosti, kazao je za portal buka.com predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, komentarišući posljednje javne istupe Milorada Dodika.

Borenović naglašava kako je suština “da je Dodik u tim svojim histeričnim napadima rekao istinu”.

– Mi dobro znamo da je u nekoliko navrata Dodik potvrdio da je antievropski političar, da blokira finansiranje izbornog procesa i da prisluškuje opoziciju, što je vrlo teško krivično djelo. Očigledno mu je neko ujutru rekao da ovo krivično djelo nosi i zatvorsku sankciju, pa je brže bolje pokušao da se snađe izgovorom da se šalio. To je ogromna neozbiljnost, ali i realnost u kojoj živimo. Ovdje je ključno šta će i kako će reagovati Tužilaštvo BiH. Mi smo reagovali odmah. Poslali smo krivičnu prijavu i Tužilaštvu BiH i Okružnom javnom tužilaštvu u Banja Luci – kazao je lider PDP-a.

Doda je kako se “ovdje radi o već priznatom krivičnom djelu”.

– Mene ne interesuje naknadna opravdanja i izgovori. Dodik sad pokušava da relativizuje i opravda to svoje priznanje da prisluškuje opoziciju. Ali, mi ćemo nastaviti da insistiramo da se podigne optužnica – zaključuje Borenvić.

(StarMo)