Naslovnica Život Borci: Zašto nas ne uključe u rad?

Borci: Zašto nas ne uključe u rad?

317

Mostar — Predsjednik JOB-a HNK Semir Drljević – Lovac održao je danas sastanak “s drugim predstavnicima boračkih organizacija s područja Grada Mostara”.

Tema razgovora je bila “globalna pandemija COVID 19 i teška situacija u kojoj su se našli građani Mostara”.

Sramotno je da tzv. Stožeri u Mostaru nisu našli za shodno da nas uključe u rad, iako imamo ljude koji su mnogo veće probleme iznijeli na svojim plećima i koji su upravljali kriznim situacijama – smatraju borci i, između ostalog, dodaju:

“Smatramo da je nedopustivo u ovakvoj situaciji nepostojanje mikro-kriznih štabova na nivou mjesnih zajednica (mahala) u kojima bi morali biti predstavnici lokalnih ambulanti, predstavnici boračkih organizacija, predstavnici iz lokalnih školskih ustanova, predstavnici vladajućih struktura, kao i predstavnici političkih stranaka, koji su u tome mjestu uzeli većinu glasova.

Tražimo i zahtjevamo od Kantonalnog ministarstva za pitanja boraca i Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara da na stavkama predviđenim budžetom za implementaciju zakona o dopunskim pravima boraca (sredstva za obilježavanje značajnih datuma) obezbjede interventna sredstva za ublažavanje kriza nastalih globalnom pandemijom”.

(StarMo)