Naslovnica Sport Bombom na automobil sudije

Bombom na automobil sudije

399
foto: arhiva - ilustracija

Nikozija — Kiparska fudbalska federacija (CFA) suspendovala je sve utakmice kiparskog prvenstva nakon štrajka sudija zbog napada bombom na automobil jednog od njihovih kolega.

Iz CFA je saopšteno da su utakmice suspendovane do daljnjeg.

Policija je saopštila da je pred zoru u Larnaci eksplodirala bomba postavljena ispod haube automobila i da je pričinjena veća materijalna šteta.

CFA je osudila napad na vozilo sudije Andreas Constantinoua (33) kao “čin terorizma koji sije strah među sudije i ugrožava sport”, piše Sky Sports.

Iz Udruženja sudija Kipra kritikovali su komentare zvaničnika i sportskih novinara upućene sudijama koji samo “dolivaju ulje na vatru” i potencijalno izazivaju takve napade.

Napad se dogodio usljed novih optužbi o namještanju utakmica, za koje iz Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) tvrde da su “sumnjive aktivnost povezane sa sportskim klađenjem” na tri utakmice druge lige i dvije utakmice u kiparskom kupu.

Optužbe su navele predsjednika Kipra Nicosa Anastasiadesa da obeća da će “očistiti sport”, prenosi federalna.ba, pozivajući se na agenciju Srna.

(StarMo)