Naslovnica Život Bogat program aktivnosti Unije studenata Univerziteta

Bogat program aktivnosti Unije studenata Univerziteta

531
foto arhiva

Mostar — Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru u martu organizira ovih dana niz projekata, inicijativa i aktivnosti.

Tako je u četvrtak, 12. marta predviđena je ekološka akcija čišćenja Univerzitetskog kampusa, dok je kurs pružanja prve pomoći planiran za utorak, 17. mart.

Unija studenata će obilježiti i Svjetski dan osoba s Down sindromom izložbom slika djece i omladine s posebnim potrebama u kampusu Univerziteta te radionicom u Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” u petak, 20. marta.

Akcija davanja krvi planirana je na Mašinskom fakultetu 26. marta, dok će 31. marta na Ekonomskom fakultetu biti održana edukativna radionica o osnovama poslovne komunikacije.

Paralelno s navedenim, u toku je akcija prikupljanja udžbeničke literature, te knjiga za obogaćivanje knjižnog fonda Univerzitetske biblioteke. Studenti mogu literaturu donirati svakim radnim danom u kancelariji Unije studenata.

“U martu će se nastaviti i Studentska univerzitetska liga, te sportsko-rekreativni turniri, zatim nastavak saradnje s Narodnim pozorištem Mostar, a posebno izdvajamo inicijative upućene prema Univerzitetu, fakultetima i univerzitetskim studijima vezane za poboljšanje nastavnog procesa, koji se direktno odnosi na studente, kao i inicijativa prema Gradu Mostaru, odnosno Odjelu za privredu, komunalne i inspekcijske poslove za postavljanje prikladnih kanti za odlaganje otpada”, saopćeno je iz Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

(StarMo)