Naslovnica Politika Boban: SDP potpisao inicijativu za smjenu Vlade FBIH

Boban: SDP potpisao inicijativu za smjenu Vlade FBIH

390

Sarajevo — Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Ivan Boban (SDPBiH) izjavio je da je Socijaldemokratska partija BiH potpisala inicijativu, odnosno prijedlog opozicionih stranaka za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH.

Dodao je da je SDPBiH pokrenuo inicijativu u vezi izbora nove Vlade FBiH, kao i da će novu vladu formirati isti akteri.

“Ne vidim razlog da izborni pobjednici daju nove kadrove i riješe nas agonije”, kazao je Boban tokom pauze vanrednog zasjedanja Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na čijem je dnevnom redu Informacija o aktivnostima Vlade FBiH preduzetim od proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom virusa korona.

Jedna od glavnih teza današnje rasprave će, prema njegovim riječima, biti mjere zabrane Suda BiH koje premijeru Fadilu Novaliću onemogućavaju da komunicira s prvim saradnicima.

“Imali ste teze kako će doći do neslaganja u Vladi i da će doći do prevlasti jednih u odnosu na druge. Premijer će imati problema u komunikaciji s najbližim saradnicima. Također, postoji opcija da svoje ovlasti prenese na jedno od dvoje dopremijera”, dodao je Boban, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

(StarMo)