Naslovnica Mostar Blokiran ulaz u krug preduzeća “Parkovi”

Blokiran ulaz u krug preduzeća “Parkovi”

449
foto arhiva - ilustracija

Mostar — Mještani mostarskih prigradskih naselja Rodoč i Jasenica blokirali su ulaz u krug Javnog poduzeća Parkovi u Rodoču, gdje je proteklih dana “privremeno deponirano mostarsko smeće”.

“Ne ulazimo u probleme koje imaju mještani sjevernih naselja oko jedne od najboljih regionalnih deponija u BiH koja je do jučer bila ponosni projekt Svjetske i Europske banke, i za koju se i danas vraćaju krediti, ali unatrag dvadeset godina pučani južnih naselja znaju za blokade Uborka zbog svakovrsnih i inih razloga i u svakoj takvoj situaciji oživjele bi divlje deponije iza Mika, mosta Franje Blaževića, Hercegovine, Aluminija itd. Poštujemo svačiju borbu ali ne preko naših leđa”, poručili su mještani mostarskih južnih naselja.

Direktor Parkova Dragan Krtalić ranije je izjavio kako se “dio smeća ispred domova zdravlja, škola i nekih frekventnijih dijelova grada” odvozi u krug tog poduzeća u južnom dijelu Mostara odakle će se smeće ukloniti i propisno deponirati nakon što se deblokira Uborak – piše pogled.ba.

(StarMo)