Naslovnica Region Blokade širom Srbije – Tučnjave i sukobi

Blokade širom Srbije – Tučnjave i sukobi

85

Beograd — Hiljade ljudi u Beogradu i u još 50-ak srbijanskih gradova okupilo se danas poslijepodne na ekološkim protestima, uz primjetnu odsutnost uniformirane policije.

Oni su sudjelovali u blokadi cesta zahtijevajući ukidanje zakona o eksproprijaciji i o referendumu kako bi se spriječila eksploatacija litija u zapadnoj Srbiji.

Protestte prati niz incidenata i provokacija, sukobi, naguravanja i tučnjave koje, prema ocjeni aktivista, izazivaju “grupe provokatora i pristaša vlasti”.

Na protestu u Beogradu napadnut je novinar agencije FoNet. Agencija Beta objavila je da su u Novom Sadu napadnuti novinari koji izvještavaju. Ondje je i 30-ak mladića nasrnulo na grupu studenata koji su krenuli na protest.

Neposredno nakon početka protesta u Novom Sadu izbila je tučnjava između grupe mladića i protestanata. Ima ozlijeđenih, javila je beogradska agencija Beta.
Mladići koji su izazvali tučnjavu pobjegli su, prenosi agencija. Prema izjavama očevidaca, pojavili su se iz smjera kolone vozila koja su zaustavljena zbog blokade, ali se nisu nalazili u toj koloni te su okupčjene gađali kamenjem.

(StarMo)