Naslovnica BiH Bliska saradnja EUFOR-a i OSA-e

Bliska saradnja EUFOR-a i OSA-e

144

Sarajevo — Komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Anton Wessely sastao se danas sa generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem, sa kojim je razgovarao o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH, regionu i svijetu, te unapređenju dosadašnje uspješne saradnje Agencije i EUFOR-a.

Wessely i Mehmedagić razgovarali su o pojačanim aktivnostima koje vojna misija Evropske unije poduzima u BiH s ciljem osiguranja mirne i stabilne sigurnosne situacije u BiH.

Na sastanku je istaknuta važnost nastavka bliske saradnje i razmjene informacija između Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i EUFOR-a, s obzirom na aktuelnu situaciju u svijetu.

Generalmajor Wessely još jednom je naglasio da su snage EUFOR-a odlučne da podrže partnere iz BiH u održavanju sigurnog okruženja, te izrazio predanost EUFOR-a mirnoj, multietničkoj i održivoj Bosni i Hercegovini.

Generalni direktora OSA-e BiH Mehmedagić zahvalio je komandantu EUFOR-a na dosadašnjoj pomoći i poručio da će se uspješna saradnja Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i EUFOR-a nastaviti i u budućnosti, saopteno je iz OSA-e BiH.

(StarMo)