Naslovnica Sport Blagaj bio domaćin federalnom takmičenju

Blagaj bio domaćin federalnom takmičenju

157

Blagaj — Prvenstvo Federacije BiH u mušičarenju (fly-fishing) održano je u nedjelju na rijeci Buni u Blagaju, a domaćin takmičenja bilo je Udruženje sportskih ribolovaca (USR) “Neretva 1933” Mostar, koje je korisnik ribolovnog prava na području Mostara.

“U prekrasnom ambijentu rijeke Bune na prvenstvu su učestvovala sportsko-ribolovna udruženja i članovi udruženja iz cijele Federacije BiH, a takmičili su se seniori ekipno i pojedinačno u jednom danu, tri podijeljena sektora, po dva sata. Federalno prvenstvo se prvi put u svojoj historiji organizira na vodama rijeke Bune, a organizacijom ovog takmičenja rijeka Buna i Blagaj bili su centar okupljanja sportskih ribolovaca i ljubitelja ovog sporta”, saopšteno je iz USR “Neretva 1933” Mostar, prenose mostarski portali, pozivajući se na Fenu.

Pobjednik prvenstva u kategoriji ekipa je SRD “Vrbas” Donji Vakuf, drugo mjesto zauzela je ekipa SRD “Vrbas” Gornji Vakuf, a treće mjesto pripalo je ekipi SRD Novi Travnik.

U kategoriji pojedinaca prvo mjesto osvojio je Goran Vajzović iz Konjica, drugo mjesto pripalo je Enesu Šišiću iz Gornjeg Vakufa, a na trećem mjestu završio je Muamer Dautbegović iz Donjeg Vakufa.

Almedin Kolonić, koji je na ovom takmičenju bio u svojstvu komesara, izjavio je da su tokom dana bile izuzetno visoke temperature, ali da su takmičari sve to podnijeli, trudili se, kao i da je za to uslijedio rezultat i uspjeh.

Državni sudija u sportskom ribolovu Zijad Sinanović istakao je kako je takmičenje proteklo fer i korektno, te da nema primjedbi, a posebno je pohvalio domaćine.

Predsjednik USR “Neretva 1933” Mostar Safet Čano naglasio je da mušičarenje predstavlja nevjerovatan resurs za razvoj sportskog ribolova u gradu Mostaru.

“Organizacija ovog prvenstva bila je odlična prilika USR-u i takmičarima iz cijele Federacije BiH za razmjenu iskustava. Također koristimo priliku kako bismo ukazali na važnost autohtone mekousne pastrve, čije očuvanje predstavlja prioritet u radu Udruženja. Isto tako, ovakva takmičenja prilika su da pokažemo prirodne ljepote kojima raspolaže naša država”, stoji u saopštenju.

(StarMo)