Naslovnica Politika Bio na Balkanu, sad je u izolaciji

Bio na Balkanu, sad je u izolaciji

154
Oliver Varhelyi

Brisel — Evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje Oliver Varhelyi otišao je u samoizolaciju nakon što je članu njegovog tima potvrđen korona virus.

“Obaviješten sam da je član mog tima pozitivan na COVID-19. Do novih rezultata testiranja, članovi tima i ja ćemo se samoizolirati u skladu sa smjernicama i radit ćemo na daljinu. Osjećam se dobro i nemam simptoma, a moji testovi protekle sedmice su bili negativni”, poručio je Varhelyi na Twitteru, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Press služba Evropske komisije (EK) je odbila da potvrdi da li je član kabineta Olivera Varhelyija koji je pozitivan na COVID-19, bio u delegaciji sa evropskim komesarom u toku njegove prošlosedmične posjete regionu.

“Nadam se da ćete razumjeti, ali nismo u mogućnosti da dajemo informacije o zvaničnicima”, odgovorili su kratko iz press službe na upit RSE.

Varhelyi je prošle sedmice posjetio sve zemlje regiona i predao lokalnim liderima godišnji izvještaj o napretku u svakoj zemlji Zapadnog Balkana.

Ako je zaražena osoba bila zajedno sa Varhelyijem u regionu, onda bi u principu trebalo da se samoizoliraju svi sagovornici iz regiona sa kojima se sastao evropski komesar protekle sedmice.

(StarMo)