Naslovnica Sport Biliću prijeti ova kazna

Biliću prijeti ova kazna

204
foto: ilustracija

London — Trener West Bromwich Albiona Slaven Bilić optužen je za nedolično ponašanje za vrijeme subotnje utakmice engleskog nogometnog prvenstva, u kojoj je njegova ekipa poražena od Evertona sa 5-2, objavio je u utorak Engleski nogometni savez (FA).

“Navedeno je da se jezik i/ili ponašanje menadžera West Bromwich Albiona na terenu, u poluvremenu utakmice Premier lige protiv Evertona 19.9.2020., može okvalificirati kao nedolično”, stoji u saopštenju glasnogovornika FA-a objavljenom na Twitteru.

Sudija utakmice Mike Dean na poluvremenu je pokazao crveni karton bivšem hrvatskom selektoru, nakon što mu je 52-godišnji Bilić prigovarao zbog isključenja beka Kierana Gibbsa koji je gurao Evertonovog veznjaka Jamesa Rodrigueza i pritom ga zahvatio po licu.

Slaven Bilić se do četvrtka mora izjasniti o ovoj optužbi.

Prizna li Bilić krivicu, pravilnik FA-a za takav prekršaj propisuje novčanu kaznu od 8.000 funti i jednu utakmicu suspenzije. U slučaju da Bilić ospori optužbu koja mu se stavlja na teret, a u žalbenom postupku bude proglašen krivim, morat će platiti kaznu od 12.000 funti i dvije utakmice neće smjeti sjediti na klupi, prenose federalna.ba i Fena, pozivajući se na agenciju Hina.

(StarMo)