Naslovnica Život Bili u kontaktu sa koronavirusom, ali i Trumpom

Bili u kontaktu sa koronavirusom, ali i Trumpom

142
Donald Trump

Washington — Petorica zastupnika američkog Kongresa su u samoizolaciji, a među njima su najmanje dvojica republikanaca koji su kontaktirali s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom nakon izloženosti koronavirusu.

Zastupnik Matt Gaetz putovao je u predsjedničkom avionu Air Force One kojim se Donald Trump vraćao u Washington. Gaetz je objavio da je 11 dana ranije bio u kontaktu s osobom koja je pozitivna na koronavirus.

Drugi republikanski zastupnik Doug Collins, koji se u petak sastao s Donaldom Trumpom, rekao je u ponedjeljak da će ostati u dobrovoljnoj karanteni iako nema simptoma, jer je krajem februara bio izložen koronavirusu.

Collins je bio iza američkog predsjednika u petak tokom službene posjete Američkom centru za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti. On se rukovao s Trumpom tokom tog puta, navode neki mediji.

Dvojica zastupnika su bila izloženi i virusu tokom velike konferencije konzervativaca CPAC, organizirane od 26. do 29. 02. blizu Washingtona.

Trump i njegov potpredsjednik Mike Pence sudjelovali su na toj konferenciji.

Tokom tog godišnjeg skupa konzervativaca senator Teksasa i bivši kandidat za predsjedničke izbore 2016. godine Ted Cruz, kao i zastupnik Paul Gosar rukovali su se s jednim nositeljem virusa. I oni ostaju u samoizolaciji, iako nemaju simptome.

(StarMo)