Naslovnica Izdvojeno Bileća: Pokušao aktivirati bombu na Pasatu

Bileća: Pokušao aktivirati bombu na Pasatu

163
foto arhiva

Bileća — U Bileći je, na vozilu marke Pasat koji koriste braća Bjeletić iz ovog grada, od kojih je jedan zaposlen u Graničnoj policiji BiH, nepoznato lice pokušalo aktivirati eksplozivnu napravu koja srećom nije eksplodirala.

Vozilo je bilo parkirano ispred porodične kuće i u vlasništvu je Velibora Bjeletića, čiji je brat pripadnik Granične policije BiH, a bilećkoj policiji je u subotu ujutro oko 08.30 sati najprije prijavljeno samo to da je na pasatu polomljeno prednje vjetrobransko staklo, da bi policija na šoferšajbi otkrila i bombu zamotanu u najlonsku kesu, pišu Nezavisne.com.

U pitanju je bila ručna bomba, takozvana kašikara.

Odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policijske stanice Bileća koji su uviđajem konstatovali dva naprsnuća na prednjem vjetrobranskom staklu, a između tog stakla i haube nađena je i jednu ručnu bombu sa upaljačem, bez drške, u kesi – saopšteno je u Policijskoj upravi Trebinje.

Nakon toga su o svemu obavijestili pripadnike Republičke uprave Civilne zaštite RS koji su na bezbjedan način uklonili bombu.

(StarMo)