Naslovnica Politika Bilčik: Vježba Srbije sa Rusijom i Bjelorusijom ne pomaže

Bilčik: Vježba Srbije sa Rusijom i Bjelorusijom ne pomaže

93

Brisel — Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocijenio je da zajednička vojna vježba sa Bjelorusijom i Rusijom ne pomaže napretku Srbije u eurointegracijama.

Bilčik je podsjetio u objavi na svom Twitter nalogu da srpska diplomatija traži podršku Evropske unije (EU) pred Međuvladinu konferenciju Srbija – EU, koja će se održati 22. juna u Luksemburgu.

“Evropska perspektiva je takođe i o jasnim izborima vanjske politike, posebno u današnjoj geopolitici”, poručio je Bilčik, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Srbija učestvuje na trilateralnoj vježbi “Slovensko bratstvo 2021” sa Rusijom i Bjelorusijom od 8. do 19. juna u bazi Novorosijske gardijske zračno-desantne planinske jedinice na teritoriji Krasnodara, na jugozapadu evropskog dijela Rusije.

Na stranici Ministarstva odbrane Srbije navodi se da je „Slovensko bratstvo 2021“ taktička vježba specijalnih jedinica sa bojevim gađanjem, tokom koje će se uvježbavati realizacija kompleksnih borbenih protivterorističkih zadataka u uslovima izvođenja informacionih dejstava.

(StarMo)