Naslovnica Život Bijela kuća: Odbacili istragu protiv Trumpa…

Bijela kuća: Odbacili istragu protiv Trumpa…

449
Donald Trump

Washington — Bijela kuća odbacila je u utorak kao “neustavnu” istragu o opozivu američkog predsjednika Donalda Trumpa i poručila da odbija sarađivati u istrazi, koju su demokrati pokrenuli u Zastupničkom domu Kongresa SAD-a, o kojoj se nije glasalo u tom domu.

Pismo na osam stranica, kojeg je potpisao advokat Bijele kuće Pat Cipollone, poslano je predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD-a, demokratkinji Nancy Pelosie te demokratskim predsjednicima odbora za obavještajne službe, vanjske poslove i nadzor.

“Dizajnirali ste i provodili svoju istragu na način koji krši temeljnu pravednost i ustavom propisan postupak”, napisao je branitelj Bijele kuće Pat Cipollone u pismu upućenom Pelosi i predsjednicima tri ključna odbora Doma.

“Predsjednik Trump ne može dozvoliti svojoj administraciji da u tim okolnostima sudjeluje u ovoj ‘partizanskoj’ istrazi”, dodao je Cipollone, prenosi USA Today.

Pelosi tvrdi da je istraga o opozivu ustavna i da u ovom trenutku nije potrebno glasanje Zastupničkog doma Kongresa SAD-a.

Bijela kuća tvrdi da su u sve tri istrage o opozivu u američkoj povijesti – protiv predsjednika Andrew Johnsona, Richarda Nixona i Billa Clintona, uključeni glasovi Zastupničkog doma te da bi to trebalo poslužiti kao presedan za opoziv predsjednika Donalda Trumpa.

(StarMo)