Naslovnica Politika Bijedić: Socijaldemokratska opcija koja neće biti sterilna…

Bijedić: Socijaldemokratska opcija koja neće biti sterilna…

357
Enver Bijedić

Sarajevo — Predsjednik Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) Enver Bijedić ocijenio je da “samo ideja socijaldemokratije može promijeni stanje u bh. društvu” te da je krajnji cilj SDBiH okupljanje svih socijaldemokratskih partija koji će biti protuteža nacionalnim strankama u BiH.

Bijedić je na Izbornoj konferenciji SDBiH Kantona Sarajevo istakao da situacija u društvu nalaže da se formira socijaldemokratska opcija koja neće biti sterilna i koja neće bježati od odgovornosti.

“Ne želimo u programu rada zbrinjavati samo pojedince koji će naći svoja mjesta u parlamentima i skupštinama kantona, a koji ne žele riješiti istinske probleme koje osjećaju svi građani BiH” – naglasio je Bijedić.

Smatra da je lako biti opozicija i kritikovati vlast, a nemati hrabrosti ući u sistem vlasti i pokušati promijeniti nešto.

“Ideja većine iz Socijaldemokratske partije (SDP) iz Tuzlanskog kantona je bila da se usprotivimo pasivnom stanju i zato smo odlučili formirati novu stranku. Već u tom kantonu imamo više od 5.000 članova” – istakao je Bijedić.

(StarMo)